{ "title": "Sarı Humma Aşısı Yan Etkileri", "image": "https://www.yanetkileri.gen.tr/images/Sari-Humma-Asisi-Yan-Etkileri-94511.jpg", "date": "21.01.2024 00:38:01", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Sarı humma aşısı yan etkileri, Tıp içerisinde uygulanan aşılardan bir tanesidir. Özellikle Sivrisineklerin ısırması neticesi ile ortaya çıkan virüs kaynaklı hastalıkların bulaşmasını önlemek için uygulanır. İçeriğinde bulunan maddeler nedeniyle enfekte edici Aedes Aegypti zararlılarının ısınması ile meydana gelen Sarı humma hastalığından korunmak için uygulanır. Sarı humma hastalığının bulaşması ile kişide adele ağrısı, yüksek ateş, baş ağrısı, titreme, mide bulantısı, iştahsızlık, öğürme, kalp atışında yavaşlama gibi problemler görülür. Sarı humma hastalığından korunmak için uygulanan aşının bazı kişilerde yan etkiler oluşturduğu belirtilmektedir. Ancak özellikle geziye gidecek kişilere bağışıklık sisteminin güçlenmesi için uygulanır. Seyahate çıkmadan 10 gün önce aşının uygulanması gerekir. Bu süreçten sonra uygulanması halinde Sarı humma aşısı yan etkileri, ortaya çıkarabilir.

Bazı hastaların Sarı humma aşısını vurulmasına rağmen koruma yapmadığı belirtilmektedir. Gerekli sürede uygulanmaması halinde bu problem ortaya çıkar. Taşıyıcı virüs özelliği gösteren sarı humma hastalığı için aşı olunması son derece önemlidir. Her aşıda oluşabilecek yan etkiler gibi Sarı humma aşısı yan etkileri ortaya çıkabilir. Görülen etkiler de vakit kaybedilmeden doktor ile irtibata geçilmesi önemlidir. Özellikle kişinin vücudu alerjik reaksiyon gösteriyor ise ve daha öncesinde herhangi bir alerjik durum yaşanmış ise doktorla paylaşması önemlidir.

Sarı humma aşısı yan etkileri neler?
" } ] }